Citrónovo-vanilkový pudink

3.75

hodnoceno: 4
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Těsto
    • 80
      g máslo změklé
    • 50
      g hladká mouka
    • 3
      ks žloutek
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 100
      ml sladká smetana
    • 1
      kelímek bílý jogurt
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 5
      lžíce citronová kůra z chemicky neošetřeného citronu
    • 3
      ks sníh z bílku
    • 250
      g cukr krystal
  • Poleva
    • 1
      balení vanilkový cukr nebo 1 vanilkový lusk
    • 1
      špetka skořice
    • 200
      ml červené víno
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 500
      g ostružiny nebo maliny
    • 100
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

  • Cukry, žloutky a máslo vyšleháme, přidáme citrónovou kůru se šťávou, jogurt, smetanu, mouku a nakonec ušlehaný bílek. Tento pudink vlijeme do vymazané formy na srnčí hřbet. Do pekáče nalijeme vodu, vložíme pečicí formu s pudinkem a dáme péct. Pečeme při 170 °C cca 30–35 minut.
  • Poleva: červené víno, cukr, vanilkový cukr nebo vanilkový lusk, skořici a citrónovou šťávu svaříme. Přidáme ovoce.
  • Touto polevou poléváme moučník, který jsme nakrájeli na jednotlivé porce na talíř.
Zařazení: Moučníky Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: