Domácí chléb

3.04

hodnoceno: 28
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 3
      lžička sůl
    • 6
      dl voda
    • 1
      kg hladká mouka
    • 3
      lžíce ocet
    • 50
      g droždí
    • 3
      lžička kmín

Postup přípravy receptu

  • Do mísy prosijeme mouku, přidáme sůl, kmín a vše důkladně promícháme. V trošce vlažné vody odebrané z 6 dcl rozmícháme kvasnice. Do zbytku vody dáme ocet, vlijeme do mouky, zamícháme a přidáme kvasnice. Zpracujeme rukou, dáme do hrnce, zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout 20 minut. Pak jemně promícháme a necháme kynout ještě 45 minut.
  • Plech vyložíme alobalem a posypeme hladkou moukou. Utvoříme šišky, které dáme na plech ještě 15 minut kynout. Potřeme bílkem a obrácenou vařečkou uděláme na povrchu bochníku 6 dírek 2 cm hlubokých. Do předehřáté trouby vložíme na 15 minut a pečeme na maximu. Pak stáhneme na minimum a pečeme asi 45 minut. Upečený chléb potřeme studenou vodou.
Zařazení: Ostatní Pečiva

Podobné recepty

Použité suroviny: Droždí Hladká mouka Kmín Ocet Sůl Voda

Doporučujeme

Další doporučené recepty: