Domácí želatinový koláč

3.09

hodnoceno: 22
Příprava: 40 minut
Porce: 12
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Korpus:
    • 8
      lžíce slunečnicový olej
    • 4
      ks vejce
    • 250
      g cukr krystal
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
  • Želatina:
    • 500
      ml voda
    • 2
      lžíce cukr krystal
    • 1
      balíček cukrářská želatina
  • Na potření:
    • 600
      g zakysaná smetana
  • Ovoce:
    • 1
      miska ovoce může být kompotované, či čerstvé

Postup přípravy receptu

  • Do velké mísy zaděláme těsto na korpus. Smícháme všechny ingredience na korpus a budeme je šlehat do té doby, dokud nebude hmota naprosto hladká. Poté vymažeme pekáč sádlem a vysypeme moukou, aby se nám koláč nepřilepil. Následně do něj našlehanou hmotu vlijeme a necháme péct dozlatova na 170 °C.
  • Připravíme si želatinu. Je jedno, jakou barvu si vyberete, ale já doporučuji červenou (vypadá nejefektivněji). Na balíčku s želatinou máte postup, jak na to. Já vám jenom můžu doporučit želatinu s hrncem dát po dovaření do ledové vody, aby dříve ztuhla.
  • Korpus potřeme smetanou, dáme na něj ovoce a polijeme želatinou. Ovoce může být konzervované nebo čerstvé. Na závěr nechte koláč v lednici vychladnout a můžete se do toho pustit.
Zařazení: Koláče Buchty Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: