Drbáky s vepřovým pleckem

1

hodnoceno: 2
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Drbáky
    • 6
      ks brambory syrových
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      ks vejce
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 3
      ks vařené brambory
  • Dále
    • sůl
    • česnek
    • 150
      g sádlo
    • 1
      sklenice kysané zelí velká
    • kmín
    • vepřová plec
    • koření na vepřovou pečeni

Postup přípravy receptu

  • Do mísy nastrouháme syrové a vařené brambory (knedlíky jsou pak měkčí), přidáme vejce, sůl a mouku. Promícháme a necháme těsto pár minut odležet, podle potřeby dosypeme moukou (záleží na vodnatosti brambor). Lžící namočenou ve studené vodě nabíráme těsto, které vhodíme do vroucí osolené vody. Vaříme 3 minuty, dokud těsto nevyplave. Těsto by mělo být tak husté, aby ze lžíce nestékalo, ale lehce táhlé. Když si nejste jisti, doporučuji zkusit jeden knedlík a když se nerozváří, je vše správně. Pokud ne, tak lehce přisypeme mouku. Po vyplavání knedlíky dáme do mísy a pokapeme rozpuštěným sádlem. Postupně takto uvaříme všechny. Nakonec přidáme scezené pokrájené kysané zelí a promícháme.
  • Vepřové plecko si nasolíme, okmínujeme, posypeme kořením na pečeni a potřeme bohatě prolisovaným česnekem. Vložíme do pekáče, podlijeme vodou a pečeme přiklopené v rozehřáté troubě cca 45 minut. Poté maso otočíme a pečeme dalších 45 minut. Zhruba 15 minut před koncem pečení maso odkryjeme a dopečeme. Pečení závisí na troubě, mám elektrickou a peču na 250 stupňů.
  • K masu můžeme přidat ještě kousek bůčku.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: