Dušené červené zelí

2.86

hodnoceno: 7
Příprava: neuvedeno
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule velká
    • 1
      ks brambory 1–2 podle velikosti
    • sůl
    • ocet
    • cukr krystal
    • pepř mletý
    • 1
      ks červené zelí
    • drcený kmín
    • olej
    • 1
      ks jablka

Postup přípravy receptu

  • Zelí nakrouháme na nudličky, cibuli pokrájíme nadrobno. Na oleji osmažíme cibuli dorůžova, přidáme cukr a mícháme, dokud se nerozpustí. Pak přidáme zelí, lžíci octu, osolíme, okmínujeme, opepříme. Podlijeme jen malinko, aby se zelí nepřipalovalo. Pomalu dusíme a hlídáme, aby se nevydusila všechna voda. V případě potřeby podlijeme. Až je zelí poloměkké, přidáme k němu nastrouhané jablko a nastrouhané brambory. Dále dusíme, dokud zelí a brambory nezměknou a jablko se nerozvaří. Podle vlastního gusta dochutíme solí, cukrem a octem.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: