Falešná marcipánová hmota

3.04

hodnoceno: 24
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 7
      lžíce voda
    • 500
      g moučkový cukr
    • 2
      lžíce med 1 lžíce medu a 1 lžíce javorového sirupu (nebo jen 2 lžíce medu)
    • omega 0,5 cm plátek ztuženého tuku
    • 250
      g sušené mléko
    • 1
      lžička mandlové aroma

Postup přípravy receptu

  • Do mísy prosijeme odvážené množství cukru a mléka, promícháme a přesypeme do pekárny. Přidáme med, sirup, aroma, vodu a pekárnu pustíme na program mísení těsta bez předehřívání – každá pekárna to má jinak, na mé je to program 7 – Těsto, kde nechávám také mísit a kynout těsta určená na pečení mimo pekárnu. Program necháme běžet cca 10 minut, občas seškrábneme špachtlí hmotu přilepenou na stěnách.
  • Po 10 minutách máme hmotu promísenou do základní konzistence. Vyndáme ji na pracovní desku a ještě tak 2–3× prohněteme (mějte namočené ruce). Poté si ruce pomažeme tukem a prohněteme naposledy – tuk dá hmotě trochu lesku.
  • Poté již zpracováváme jako u jiných receptů – obarvení, vyválení na potažení dortu či tvoření ozdob a figurek.
  • S vodou opatrně, raději postupně přidávat, než to přehnat a pak zahušťovat.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: