Fazolky nakyselo

2.86

hodnoceno: 7
Příprava: 30 minut
Porce: 2
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2
      ks cibule
    • 1
      špetka sůl
    • 500
      g zelené fazolky - sterilované
    • 5
      lžíce ocet
    • 2
      lžíce mouka
    • 1
      ks smetana na vaření
    • 2
      lžíce olej
    • 2
      lžíce cukr
  • Příloha
    • 500
      kg brambory
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      ks vejce
    • 1
      lžička kmín

Postup přípravy receptu

  • V hrnci rozpálíme olej a osmahneme cibulku dosklovata. Přidáme fazolky a krátce orestujeme. Podlijeme troškou vody, přidáme ocet, cukr a dusíme doměkka.
  • Mezitím si dáme vařit oloupané brambory s troškou soli a kmínu. Vajíčka uvaříme natvrdo.
  • Jakmile jsou fazolky měkké, zahustíme moukou se smetanou a dochutíme podle potřeby ještě solí, cukrem a octem. Podáváme s brambory a na půlku rozkrojenými vejci.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: