Francouzský hruškový koláč

3.36

hodnoceno: 14
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      lžíce voda
    • 2
      ks vejce
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 100
      g moučkový cukr
    • 1
      lžička skořice
    • 100
      g polohrubá mouka
    • 0,5
      lžička prášek do pečiva
    • 1
      hrst ořechy dle chuti
    • 3
      ks hrušky 2–3

Postup přípravy receptu

  • Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme vodu, olej a nakonec zapracujeme mouku s práškem střídavě se sněhem. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové (koláčové) formy a poklademe tenkými plátky hrušek. Můžeme posypat trošičkou skořice pro vůni a naklademe mleté ořechy. Vložíme do předehřáté trouby a zvolna pečeme dorůžova (cca 175 °C, 30 minut). Po vychladnutí lehce pocukrujeme.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: