Gerbeaud

2.78

hodnoceno: 18
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Těsto
    • 250
      g máslo
    • 600
      g hladká mouka
    • 3
      lžíce mléko
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      kostka droždí
    • 3
      lžíce zakysaná smetana
    • 100
      g cukr
  • Poleva
    • 100
      ml mléko
    • 100
      g margarín
    • 20
      g kakao
    • 100
      g cukr
  • Náplň
    • 200
      g moučkový cukr (cukru méně, pokud je džem příliš sladký)
    • 350
      g ořechy mleté
    • 250
      g meruňkový džem

Postup přípravy receptu

  • Do rozpuštěného másla přidáme cukr, žloutky, mouku a předem připravený kvásek (z mléka a droždí). Necháme vykynout. Potom přidáme smetanu a dobře vypracujeme.
  • Těsto rozdělíme na 4 díly a necháme alespoň 1/2 hodiny kynout. Potom jeden díl rozválíme na velikost plechu a opatrně ho na něj přeložíme. Potřeme džemem a posypeme ořechy smíchanými s cukrem.
  • Toto zopakujeme i s dalšími dvěma těsty. Na čtvrté těsto nedáváme ani džem, ani ořechy. Upečeme.
  • Po vychladnutí koláč polijeme čokoládovou polevou a necháme několik hodin odstát.
  • Poleva: Z mléka, kakaa a cukru uvaříme hustou hmotu. Po vychladnutí vmícháme margarín.
Zařazení: Moučníky Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: