Italské kari rizoto s králičím masem

3.5

hodnoceno: 8
Příprava: 45 minut
Porce: 2
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule menší
    • 25
      g máslo
    • 3
      stroužek česnek
    • 2
      lžička kari
    • 3
      dl drůbeží vývar dle potřeby
    • 2
      lžíce strouhaný parmazán
    • 1
      snítka rozmarýn čerstvý
    • 200
      g králičí maso filety bez kosti
    • 1
      špetka šafrán
    • 1
      dl smetana na vaření
    • 1
      hrst mandle půlené
    • 2
      lžička extra panenský olivový olej
    • 3
      hrst rýže na rizoto

Postup přípravy receptu

  • V mističce smícháme většinu kari koření s olivovým olejem a špetkou soli. Králičí filety nakrájíme na menší kostičky, dáme do připravené marinády a necháme odležet.
  • Mezitím si v hlubší pánvi s pokličkou necháme rozpustit máslo. Česnek a cibuli nasekáme nebo nakrájíme nadrobno a necháme zesklovatět na másle. Přisypeme rýži a vše dobře promícháme. Do pánve nalijeme malou část vývaru tak, aby byla rýže ponořená, přidáme špetku kari, šafránu a jednu větvičku (vcelku) čerstvého rozmarýnu. Přiklopíme a vaříme na mírném ohni. Když rýže vypije všechen vývar, přilijeme další část – jen aby byla rýže ponořená a důkladně promícháme. Tento postup opakujeme, dokud nebude rýže měkká.
  • Na pánvi orestujeme připravené králičí maso. Těsně předtím, než bude hotové, přisypeme čtvrtky mandlí a ještě chvíli restujeme.
  • Do hotového rizota vmícháme smetanu s nastrouhaným parmazánem. Pokud není dostatečně vláčné, můžeme ještě přidat trošku vývaru. Vyndáme větvičku rozmarýnu, přidáme orestované maso a mandle, zamícháme a necháme asi 5 minut přiklopené odpočinout.
  • Podáváme posypané nastrouhaným parmazánem.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: