Jablkový krémeš

3.5

hodnoceno: 22
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Pudinková náplň
    • 200
      g máslo
    • 700
      ml mléko
    • 100
      g moučkový cukr
    • 40
      g cukr krystal
    • 2
      balení zlatý klas
  • Těsto
    • 3
      lžíce voda
    • 5
      ks vejce
    • 150
      g moučkový cukr
    • 150
      g polohrubá mouka
    • 0,5
      balíček prášek do pečiva
  • Jablková náplň
    • 2
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      kg jablka očištěná
  • Šlehačková náplň
    • 1
      balíček ztužovač šlehačky
    • 250
      ml smetana ke šlehání 33 %
  • Na posyp
    • čokoláda

Postup přípravy receptu

  • Jablka nastrouháme a smícháme s vanilkovým cukrem. Plech vyložíme alobalem a rozetřeme jablkovou náplň. Žloutky vymícháme s cukrem a vodou do pěny. Mouku smícháme s práškem do pečiva a zlehka přimícháme do žloutků. Nakonec přidáme vyšlehaný sníh z bílků. Těsto rovnoměrně rozetřeme na jablkovou náplň a upečeme při cca 160–170 °C. Necháme vychladnout.
  • Mezitím uvaříme pudink z mléka, Zlatého klasu a krystalového cukru (40 g). Máslo vymícháme s práškovým cukrem (100 g) a přidáme vychladlý pudink (pudink během chladnutí občas promícháme, aby se nevytvořil škraloup). Důkladně vymícháme. Vychladlý koláč překlopíme na druhý plech a opatrně odstraníme alobal. Pudinkovou náplň rozetřeme na jablkovou náplň. Nakonec vyšleháme šlehačku ze smetany a ztužovače a natřeme na pudinkovou náplň. Povrch posypeme strouhanou čokoládou (a necháme ztuhnout v chladničce. Doporučuje se skladovat v chladničce celou dobu, vychlazený chutná nejlépe.
Zařazení: Zákusky Řezy Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: