Jemný jablečný páj

3.17

hodnoceno: 6
Příprava: 30 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 120
      g máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 270
      g hladká mouka
    • 7
      ks vejce
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 4
      lžíce citronová šťáva
    • 5
      lžíce pomerančový likér lze nahradit griotkou
    • 1
      kg jablka
    • 120
      g cukr

Postup přípravy receptu

  • Smícháme 200 g mouky, 50 g cukru, 1/2 lžičky prášku do pečiva a sůl. Přidáme nakrájené chladné máslo, 1 vejce a rychle zpracujeme. Zabalíme do fólie a necháme odležet půl hodiny v ledničce. Mezi dvě fólie vyválíme placku a dáme do vymazané koláčové formy, vytáhneme okraje a uložíme znovu do chladu. Oloupeme jablka, nakrájíme na půlměsíčky a zakapeme citronovou šťávou a polovinu likéru. 6 žloutků rozšleháme se 2 lžícemi horké vody, zbylou moukou, 1/2 lžičky prášku do pečiva a 2 lžícemi likéru. Z bílků ušleháme sníh a postupně zašleháme zbylý cukr. Hustý sníh zlehka vmícháme do žloutkové směsi. Polovinu směsi nalijeme na těsto, rozložíme na něj jablka a přelijeme zbytek směsi.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: