Kmínový chleba z pekárny

4.33

hodnoceno: 3
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      lžička sůl vrchovatá
    • 350
      ml voda
    • 1,5
      lžíce ocet
    • 1
      lžička sušené droždí zarovnaná
    • 3
      lžička drcený kmín
    • 200
      g žitná chlebová mouka
    • 300
      g pšeničná chlebová mouka
    • 2
      lžíce olej
    • 1
      lžička cukr

Postup přípravy receptu

  • V uvedeném pořadí vložíme ingredience do pekárny. Použijeme zarovnanou lžičku droždí a vrchovatou lžičku soli. Zapneme program klasik (základní) a nastavíme nejtmavší kůrku. Program trvá asi 3 hodiny a 20 minut. U některých pekáren je to méně, u některých více.
  • Pečlivě dodržujeme dávku droždí, jinak se chleba propadne. Neplatí tady čím víc, tím líp.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: