Koláč s příchutí Hawaie

2.55

hodnoceno: 11
Příprava: 60 minut
Porce: 8
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Korpus
    • 2
      ks vejce
    • 1
      hrnek mléko
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • 1
      hrnek cukr krystal
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 0,5
      hrnek kokos i víc, dle chuti, může být i kakao
    • 0,5
      hrnek olej
  • Krém a zdobení
    • 3
      ks vanilkový cukr
    • 20
      ml hnědý rum dle chuti, ale aby to nebylo moc řídké, já to dělám od oka
    • 1
      ks měkký tvaroh polotučný, ve vaničce
    • 1
      plechovka ananasový kompot ale může být i jiné ovoce, např. jahody
    • 1
      ks margotka

Postup přípravy receptu

  • Dáme si předehřát troubu na 160 °C, vymažeme a vysypeme si formu na pečení kokosem (nejlépe vyšší kulatou, s oddělávacím dnem). Ve větší míse smícháme ingredience na korpus a vložíme do trouby na 40–45 minut (horkovzdušná).
  • Mezitím si v hlubší míse smícháme ingredience na krém, což je tvaroh, rum a vanilkový cukr. Hotovou směs dáme vychladit do lednice, než se upeče korpus. Jakmile vytáhneme korpus, tak jej vyklopíme a necháme vychladnout.
  • Na vychladlý korpus namažeme studený krém a poklademe ananasem (či jiným ovocem) a posypeme nastrouhanou margotkou.
  • Vše je hotovo a můžeme podávat, všem moc chutnal. Dobrou chuť!
Zařazení: Koláče Buchty Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: