Koláčky - Svatební koláčky paní Rakové

3.29

hodnoceno: 7
Příprava: neuvedeno
Porce: 90
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Dále
    • 200
      g máslo rozpuštěné
    • 1
      ks vejce na potření
    • 2
      dl hnědý rum
    • 1
      hrst rozinky
    • drobenka
  • Těsto
    • 1
      špetka sůl
    • 500
      g hladká mouka
    • 6
      lžíce rostlinný olej
    • 250
      ml mléko
    • 4
      ks žloutek
    • 42
      g droždí nebo 1 balíček sušených
    • 200
      g majonéza
    • 8
      lžíce cukr
  • Náplň
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 600
      g tvaroh
    • 1
      lžička citronová kůra
    • 1
      lžíce cukr podle chuti

Postup přípravy receptu

  • Vypracujeme těsto a necháme ho kynout asi hodinu na teplém místě. Zpracujeme šlehačem suroviny na náplň, je možné malinko naředit mlékem, ale pozor, musí zůstat hustá! Z těsta odkrajujeme malé kousky, plníme tvarohovou náplní, do každého koláčku můžeme dát 1-3 rozinky. Zabalíme do buchtičky, potřeme rozšlehaným vejcem, na vršek nasypeme drobenku. Dáme péct do střední trouby. Po upečení potíráme směsí másla a rumu.
  • Když vás přestane bavit tvořit malé koláčky, doporučujeme udělat několik obrovských (asi 2 na plech) stejným způsobem jako malé, jen je musíte hodně rozplácnout, aby vypadaly jako klasické koláče, a namazat povrch meruňkovou marmeládou, kterou opět posypete drobenkou.
  • Koláčky i koláče jsou po upečení vláčné, výborné a nevydrží jen proto, že je všichni rychle sníme.
Zařazení: Moučníky Koláče Buchty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: