Květákový krém s ricottou a tymiánem

2.5

hodnoceno: 2
Příprava: 40 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks brambory větší nebo 2 malé
    • 1
      ks květák cca 800 g
    • 3
      snítka tymián čerstvý, 3–4 snítky
    • 1
      ks bobkový list
    • 3
      ks šalotka
    • 600
      ml zeleninový vývar
    • panenský olivový olej
    • 100
      g ricotta 100–150 g
    • parmazán

Postup přípravy receptu

  • V hrnci rozehřejeme lžíci oleje a na mírném ohni necháme zesklovatet nadrobno nakrájenou šalotku. Poté přidáme omyté růžičky květáku, brambory nakrájené na kostky, bobkový list a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu a vaříme cca 20 minut. Odstraníme bobkový list a vše rozmixujeme společně s vrchovatou lžící parmazánu, 2 lžícemi oleje, ricottou (ricotta by měla mít pokojovou teplotu) a tymiánem (snítky natrháme na menší kousky, nemusely by se dobře rozmixovat) do hladkého krému. Dosolíme.
  • Podáváme s opečeným chlebem nebo těstovinami. Jednotlivé porce posypeme parmazánem, pokapeme olejem a můžeme ozdobit lístečky tymiánu.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: