Kynuté knedlíky – univerzální těsto

2.76

hodnoceno: 17
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 20
      g máslo
    • 250
      ml mléko
    • 40
      g moučkový cukr
    • 2
      ks žloutek
    • 600
      g polohrubá mouka
    • 0,5
      balení droždí

Postup přípravy receptu

  • Do nádoby na pečení vlijeme vlažné mléko s máslem nebo sádlem, přidáme mouku, cukr a rozdrobíme půl balíčku droždí. Zapneme program na přípravu těsta.
  • Po vykynutí rozválíme a vykrajujeme kolečka o průměru cca 6 cm. Vložíme ovoce a dobře zabalíme do knedlíku. Pokládáme na tác spojovanou stranou dolů a necháme ještě aspoň 10 minut dokynout. Vaříme v parním hrnci asi 7 minut. Po vyjmutí knedlíky z horní strany roztrhneme, aby unikla pára.
  • Podáváme sypané mákem, perníkem nebo tvarohem a přelité rozpuštěným máslem.
Zařazení: Přílohy Knedlíky

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: