Maďarské kuře s nádivkou

2.17

hodnoceno: 6
Příprava: neuvedeno
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks kuře
    • 1
      ks cibule
    • drůbeží játra
    • 50
      g máslo
    • sůl
    • 2
      ks vejce
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • mléko
    • majoránka
    • 1
      lžíce strouhanka
    • pepř mletý
    • petrželka
    • 100
      g houby
    • zázvor
    • 2
      ks houska

Postup přípravy receptu

  • Kuře očistíme, kůži na prsou oddělíme od masa, uvnitř kuře osolíme a vetřeme majoránku. Housky namočíme do mléka a po prosáknutí důkladně vymačkáme. Kuřecí játra rozetřeme, houby pokrájíme na malé kousky. Na oleji zpěníme nastrouhanou cibuli, přidáme játra a houby, osolíme, opepříme, posypeme trochou majoránky a zázvoru. Když směs vychladne, přidáme vymačkané housky, vejce, nasekanou petrželku a promícháme.
  • Takto připravenou směsí naplníme kuře uvnitř i v uvolněných otvorech, vložíme je do máslem vymaštěného alobalu a ve středně vyhřáté troubě na mřížce nebo na pekáči pečeme asi 30 minut. Poté alobal na povrchu rozstřihneme, kuře potřeme rozehřátým máslem, posypeme strouhankou, upečeme dočervena a podáváme.
Zařazení: Maso Drůbeží

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: