Malinová šťáva

3.25

hodnoceno: 12
Příprava: 120 minut
Porce: 1
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1,5
      l voda
    • 2,5
      kg maliny
    • 50
      g kyselina citronová
    • 1
      ks konzervační přípravek
    • 2,5
      kg cukr

Postup přípravy receptu

  • Ovoce přebereme, omyjeme a nasypeme do hrnce, kde ho dobře rozmačkáme. Přidáme kyselinu citronovou a 1,5 litru studené vody. Rozmícháme a necháme v chladnu (nejlépe v lednici) uležet 24 hodin.
  • Pak na další hrnec, kam budeme ovoce cedit, natáhneme nemocniční gázu, nebo něco podobného (kamarádka používá dětskou látkovou plínku). Řádně ji musíme připevnit (nejlépe gumou stáhnout pod vrškem hrnce), aby se nám při cezení zrníčkový odpad nepropadal do šťávy. Ovoce scedíme a necháme řádně okapat. Nakonec přidáme 2,5 kg cukru a mícháme, dokud se nerozpustí. Nezapomeneme také vmíchat konzervační prostředek proti plísním, aby se nám šťáva nezkazila.
  • Nalijeme do sklenic, nebo plastových láhví. Většinou mi z toho vyjdou tak 3 až 4 litry výborné voňavé šťávy.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: