Masové koule se žampiony

2.73

hodnoceno: 22
Příprava: 30 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Masová směs
    • 1
      ks cibule
    • 1
      špetka sůl
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      ks vejce
    • 2
      lžička majoránka
    • 2
      ks rohlík
    • 500
      g mleté maso
    • 1
      ks paprika červená nebo žlutá
    • 8
      ks žampiony nebo 16 malých
    • olej

Postup přípravy receptu

  • Na pánvi na troše oleje osmahneme půlky větších žampionů. Jsou-li malé, necháme je celé. Žampiony by se měly trošku opražit, ale vyndáme je, když začnou pouštět šťávu.
  • Nachystáme si masovou směs jako na karbenátky. Osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme rozmočené vyždímané rohlíky, mleté maso, vejce, sůl, česnek, koření a důkladně prohněteme. Pokud směs nedrží pohromadě, můžeme přidat vejce.
  • Nakrájíme papriku na kousky. Ke každému kousku přiložíme osmahnutý žampion a obalíme masovou směsí podobně, jako když děláme ovocné knedlíky. Hodně se to lepí, ale pomůže namočit ruce ve strouhance. Nakonec koule poválíme ve strouhance a smažíme ve friťáku nebo na pánvi. Musíme však smažit pozvolna, ať se maso udělá i zevnitř.
  • Do koule můžeme přidat i jinou zeleninu podle chuti nebo kousek sýra či klobásy. Případně do každé koule něco jiného a budou to koule s překvapením :).
  • Podáváme s bramborem a zeleninovou oblohou nebo salátem.
Zařazení: Maso Mleté

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: