Mramorovaný koláč – tvaroh a čokoláda

2

hodnoceno: 3
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Těsto:
    • 100
      g máslo nebo rostlinný tuk
    • 100
      g hladká mouka
    • 1
      ks vejce
    • 100
      g polohrubá mouka
    • 2
      lžíce studená voda
  • Náplň:
    • 3
      ks vejce
    • 2
      ks vanilkový cukr
    • 500
      g měkký tvaroh
    • 60
      g hořká čokoláda 50–60 %
    • 250
      g zakysaná smetana
    • 2
      lžíce cukr krupice

Postup přípravy receptu

  • Troubu zapněte na 180 stupňů a začněte s přípravou těsta. Smíchejte obě mouky, máslo nakrájené na kousky, přidejte vajíčko a vypracujte tužší, ale nelepivé těsto. Podle potřeby můžete přidat trochu studené vody. Hotové těsto zabalte do potravinové fólie a dejte na 30 minut odpočinout do ledničky.
  • Odpočaté těsto vyválejte na plát tenký asi 2 mm, urovnejte ho do koláčové formy (průměr 24 cm), dno propíchejte vidličkou a dejte asi na 10 minut péct. Mezitím si připravte náplň.
  • Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni, odložte ji stranou a nechte trochu zchladnout. Tvarohy smíchejte se smetanou a postupně do nich zašlehejte jedno vejce po druhém, vanilkový cukr a cukr krupici. Polovinu náplně dejte do jiné mísy a smíchejte s vychladlou, ale stále tekutou čokoládou. Podle potřeby můžete přidat 2–3 lžíce mléka, aby obě části náplně byly zhruba stejně řídké.
  • Předpečený korpus vyndejte z trouby, tu stáhněte na 160 stupňů, a pusťte se do plnění. Do středu těsta dejte 2 lžíce bílého tvarohu, na něj dvě lžíce tmavého a takto opakujte, dokud nezpracujete všechen. Jednotlivé vrstvy se pod tíhou těch vrchních rovnoměrně roztečou po celé ploše koláče. Připravený koláč vložte zpět do trouby a pečte ještě asi 35–40 minut.
Zařazení: Koláče Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: