Naložený hermelín s rybízem a hroznovým vínem

1.5

hodnoceno: 2
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      špetka sůl
    • 30
      ks hořčičné semínko
    • 250
      ml ocet
    • 10
      ks hřebíček
    • 20
      ks pepř celý
    • 1
      lžička tymián
    • 2
      ks bobkový list
    • 1
      ks rozmarýn snítka
    • 10
      ks nové koření kuliček
    • 1
      ks máta snítka
    • 8
      ks hermelín různé druhy
    • 1
      špetka meduňka
    • 1
      špetka libeček
    • 2
      balíček pikant fix nebo Labeto
    • 500
      g rybíz
    • 1
      balíček koriandr
    • 20
      ks hroznové víno po 10 kuličkách červeného a bílého
    • 1
      lžička cukr

Postup přípravy receptu

  • Podle receptu vyrobíme 2 nálevy ze sáčků Pikanta, nebo Labeta (složení je totéž, jen jiná firma). Do něj přidáme půlku sáčku koriandru, zhruba 30 hořčičných semínek, 10 kuliček nového koření, 20 kuliček různobarevného pepře, 10 ks hřebíčku, 2 bobkové listy, 1 lžičku tymiánu, 250 ml octa, sůl a cukr dle chuti. Svaříme asi 5 minut a hlavně necháme vychladnout! Přidáme 500 g červeného rybízu, asi 20 kuliček hroznového vína, snítku rozmarýnu, máty, meduňky, libečku. Hermelíny rozkrájíme na kostky a zalijeme nálevem. Zaděláme víčkem nebo celofánem a necháme při pokojové teplotě rozležet minimálně 14 dní (prý je skvělý po 3 nedělích – u nás to bohužel tak dlouho nikdy nevydrželo, obvykle po 10 dnech bere za své).
  • Pokud zbyde nálev, určitě nevylévat, nemá se na něm co zkazit. A pokud si dáte práci s vrstvením sýrů, rybízu, vína, navrch bylinky – vypadá to nádherně a jako dárek naprosto nemá chybu.
Zařazení: Chuťovky Ze sýra Slané

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: