Ostružinový koláč

2.91

hodnoceno: 11
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Těsto
    • 100
      g voda
    • 100
      g rostlinný olej
    • 250
      g moučkový cukr
    • 3
      ks žloutek
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 0,5
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      lžička citronová kůra
    • 3
      ks sníh z bílku
  • Náplň
    • 0,8
      l voda okyselené šťávou z jednoho citronu a oslazené podle chuti
    • 2
      balíček pudink malinový
    • 1
      l ostružiny čerstvé
  • Na ozdobu
    • šlehačka

Postup přípravy receptu

  • Sypké přísady v míse důkladně promícháme rukou. Vařečkou přimícháme žloutky, vodu a olej. Nakonec zlehka vmícháme sníh. Nalijeme těsto na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 15–20 minut dorůžova. Necháme vychladnout.
  • Zatím uvaříme pudink ze sladkokyselé vody a obou pudinkových prášků. Na vychladlou placku rozložíme ostružiny, zalijeme pudinkem a necháme v chladnu ztuhnout. Krájíme nožem namočeným ve studené vodě, zdobíme šlehačkou. Místo ostružin můžeme použít jakékoliv ovoce a pod ovoce rozetřít oslazený tvaroh.
Zařazení: Koláče Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: