Pečený čaj

3.33

hodnoceno: 3
Příprava: 60 minut
Porce: 20
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 100
      ml hnědý rum
    • 500
      g cukr krystal
    • 1
      lžička hřebíček
    • 1
      ks citron
    • 1
      lžička skořice - mletá
    • 2000
      g čerstvé ovoce

Postup přípravy receptu

  • Očištěné ovoce odpeckujeme a větší nakrájíme na drobné kousky. Citron oloupeme a pokrájíme na kousky, nebo jen vymačkáme šťávu. Všechno dáme do hlubšího plechu, zasypeme cukrem a přidáme koření. Promícháme a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při 170°C 30-40 minut, občas můžeme promíchat. Ihned po vytažení z trouby vmícháme rum. Plníme do skleniček se šroubovacím uzávěrem, položíme je víčkem dolů a necháme vychladnout.
  • Použití: do hrnku či sklenice dáme 3-4 lžičky ovocné směsi a zalijeme vařící vodou. Získáme tím ovocný čaj lahodné chuti, který je výborný horký i studený

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: