Piškotovo-vanilková bublanina s drobenkou = jahodová

3.36

hodnoceno: 11
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Drobenka:
    • 120
      g máslo
    • 170
      g polohrubá mouka s hrubou (namíchaná)
    • 100
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr
  • Těsto:
    • 7
      ks vejce
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 200
      g cukr krupice
    • 7
      lžíce olej
    • 7
      lžíce horká voda
    • 1
      lžíce prášek do pečiva
    • 1
      ks vanilkový lusk
    • tuk
    • 1
      kg jahody
    • tuk
    • moučkový cukr (nemusí být)

Postup přípravy receptu

  • Jahody omyjeme a odstopkujeme, necháme okapat. Změklé máslo v prstech promneme s cukry a moukou do vláčné drobenky.
  • Žloutky vyšleháme s cukrem a dření z vanilkového lusku do pěny. Pak přidáme olej s vodou a ještě prošleháme. Vmícháme mouku s kypřidlem, řádně promícháme a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, rovnoměrně rozetřeme a poklademe jahodami. Jahody posypeme žmolenkou a dáme péct do předehřáté trouby dorůžova, vyzkoušíme špejlí, těsto se na ní nesmí lepit.
  • Hotovou bublaninu necháme vychladnout, před podáváním můžeme posypat moučkovým cukrem.
Zařazení:

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: