Pórkový nákyp

3.25

hodnoceno: 4
Příprava: 15 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • sůl
    • 1
      ks pórek
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 4
      ks vejce
    • 2
      dl mléko
    • pepř mletý
    • 100
      g anglická slanina
    • olej

Postup přípravy receptu

  • Zapékací mísu nebo pekáček vymažeme olejem. Na kostičkách anglické slaniny podusíme pórek nakrájený na kolečka. V misce rozšleháme vejce s mlékem a hladkou moukou, osolíme, opepříme (já osobně solím podravkou). Do pekáčku vysypeme podušený pórek a zalijeme rozšlehanými vejci. Pečeme při mírnější teplotě cca 45 minut, až bude prostředek tuhý a okraje začnou hnědnout.
  • Místo anglické slaniny lze použít i točený či jiný měkký salám, záleží na chuti a stavu ledničky. Také lze na posledních 10 minut posypat strouhaným sýrem. Je dobrý i zastudena.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: