Ruská bábovka

2.5

hodnoceno: 6
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 250
      g máslo
    • 4
      ks vejce
    • 250
      g moučkový cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 4
      lžíce hnědý rum
    • 1
      lžíce skořice
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 1
      hrnek prášek do pečiva
    • 125
      g vlašské ořechy
    • 2
      lžíce kakao
    • 500
      g jablka

Postup přípravy receptu

  • Jablka oloupeme, vyjmeme jádřince, pokrájíme na malé kousky a pokapeme rumem. Ořechy nasekáme, vše nasypeme do mísy. Pak přidáme změklé máslo, vanilkový cukr, moučkový cukr a vejce. Mouku smícháme s práškem do pečiva a přidáme k ostatním přísadám.
  • Do těsta ještě vmícháme kakao a skořici. Formu vymažeme tukem a vysypeme strouhankou, vlijeme do ní těsto a pečeme při 150 °C asi hodinu a čtvrt. Nakonec bábovku pocukrujeme.
Zařazení: Bábovky

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: