Tartiflette: Francouzská specialita z Alp

2.5

hodnoceno: 8
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Brambory
    • 150
      g šunka nebo slanina
    • 1
      ks cibule
    • 0,5
      kg brambory
    • 2
      ks rajčata
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      ks paprika
    • ledový salát
    • 1
      ks hermadůr
  • Zálivka
    • hořčice plnotučná nebo francouzská hořčice
    • olej
    • balzamikový ocet

Postup přípravy receptu

  • V papiňáku nejdříve lehce na másle nebo olivovém oleji osmažte cibuli nakrájenou na půlkroužky a česnek na plátky. Přidejte šunku, pak brambory nakrájené na kolečka (není nutné je ani loupat), osolte, dobře promíchejte a ihned uzavřete pokličkou. Počkejte, až papiňák začne pískat, pak vařte cca 3–5 minut (opravdu bez přidání vody).
  • Mezitím připravte zeleninový salát, rozdělte ho na talíře a polijte zálivkou, na to navrstvíte hotové brambory a pokladete plátky Hermadůru, který se na horkých bramborách mírně rozteče.
  • Je to rychlé, jednoduché a u nás velmi oblíbené jídlo!
Zařazení: Přílohy Brambory

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: