Telecí ragú na víně, s bramborovým pyré a se zeleninou

3

hodnoceno: 3
Příprava: 120 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Telecí ragú
    • 2
      ks cibule
    • 120
      g celer
    • 1
      špetka sůl
    • 150
      g mrkev
    • 100
      g petržel
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 0,6
      kg telecí kýta nebo vepřová plec, zvěřina
    • 3
      dl červené víno
    • 100
      g špek
    • 1
      lžíce švestková povidla
    • 3
      lžíce rajský protlak
  • Zelenina na ozdobu ragú
    • 8
      ks čerstvé žampiony nebo hříbky
    • 1
      snítka petrželová nať nebo pažitka
    • 100
      g slanina kvalitní
    • 8
      ks nakládané cibulky
  • Bramborové pyré
    • 0,5
      kg brambory
    • 150
      g máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 120
      ml smetana

Postup přípravy receptu

  • Telecí ragú: Do kastrolu vložíme na kostky nakrájenou kořenovou zeleninu a špek.
  • Restujeme do hnědé barvy.
  • V polovině restování přidáme cibuli nakrájenou na kostičky a zarestujeme dohněda.
  • Potom přidáme maso na kostky, povidla a protlak, zarestujeme, zalijeme vínem, necháme lehce odpařit a podlijeme vývarem. Dusíme doměkka.
  • Dle potřeby dohustíme.
  • Bramborové pyré: Uvařené brambory ve slupce oloupeme a propasírujeme nebo je můžeme pomlít.
  • Do takto připravených brambor nalijeme rozpuštěné máslo, smetanu, osolíme a vyšleháme krémovou konzistenci.
  • Zelenina na ozdobu ragú: Žampiony nakrájené na plátky společně se slaninou nakrájenou na nudličky orestujeme s cibulkami na pánvi.
  • Na závěr přidáme nasekané bylinky. Na jednotlivé porce ragú naneseme tuto směs.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: