Těstoviny letem světem

2.64

hodnoceno: 11
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule jemně nakrájená
    • 2
      lžíce máslo
    • sůl
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      špetka kari
    • pepř mletý
    • 1
      lžička sojová omáčka
    • 1
      balíček těstoviny nejlépe italských
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 2
      ks avokádo měkká
    • 1
      balíček krabí tyčinky 250 g
    • 1
      ks rajče oloupané a jemně nakrájené
    • 2
      lžíce majonéza nebo zakysané smetany
    • koriandrová semínka trochu rozdrcených semínek

Postup přípravy receptu

  • Italské těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente. Mezitím připravíme z avokád mexickou omáčku guacamole. Avokáda rozřízneme napůl, pootočíme obě půlky, čímž se vyloupne pecka z jedné poloviny, nožem opatrně napíchneme pecku, pootočíme opět a vyndáme ji z druhé poloviny plodu. Lžící vyškrábeme dužinu na hluboký talíř, ihned zakapeme citronem (aby dužina nezhnědla) a vidličkou ji rozmačkáme na kaši (drobné kousíčky nejsou na škodu). Přidáme polovinu cibule, rozetřený česnek, rajčata, majonézu (či smetanu), dochutíme solí, pepřem a koriandrem. Na pánvičce připravíme norskou krabí směs – na másle lehce osmahneme zbylou polovinu cibule, pak přidáme na kousky nakrájené krabí maso a lehce promícháváme nebo prohazujeme, až maso začne dostávat barvu. Zakápneme troškou sójové omáčky a ochutíme curry. Na talíře rozdělíme scezené těstoviny, přidáme po 1/4 osmahnutého kraba a zalijeme omáčkou z avokáda.
  • Je neuvěřitelné, jak si tyto produkty z celého světa na jednom talíři rozumí :-)
  • Poznámka k avokádu: je zralé, když je na pohmat měkké. Pokud ho koupíme tvrdé, nic se neděje – zabalíme ho do papíru a necháme 2–3 dny dojít v chladnějším místě (sklep, spíž apod., v lednici bývá už moc chladno).
  • Poznámka k sójové omáčce: pokud můžete, vybírejte japonskou sójovou omáčku vyrobenou přírodní fermentací. Fermentace rozštěpí bílkoviny, tuky, cukry a vznikne sójová omáčka, která neobsahuje žádné chemické přísady, má vynikající jemnou chuť, je zdravá a použitelná i pro malé děti. Při fermentaci vzniká mimo jiné i řada cenných látek a vitamínů B12 a dalších. Je to něco úplně jiného, než míchané chemické ochucovadlo, jehož výroba je otázkou několika hodin a bohužel je také označeno jako sójová omáčka.
Zařazení: Přílohy Těstoviny

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: