Tlacenka

2.77

hodnoceno: 13
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 50
      g cibule
    • 80
      g sůl
    • 30
      g česnek
    • majoránka
    • 10
      g pepř mletý
    • 3
      g nové koření
    • 0,5
      l vývar
    • 2
      kg vepřová plec vařená nebo krkovice
    • 2
      kg maso vařené z hlavy,laloku
    • 500
      g vepřová játra
    • 500
      g vepřové kůže vařená,získaná při stahování sádla

Postup přípravy receptu

  • Pro přípravu tlačenky uvaříme maso tak, aby zůstalo poněkud tužší, játra uvaříme doměkka, kůže a nožičky hodně doměkka. Maso vykostíme a necháme vychladnout, maso z hlavy zbavíme ušních chrupavek, vše nakrájíme na kostky o hraně 1-2 cm, vařená játra na kostičky menší.
  • Maso z nožiček, kůži a syrová játra pomeleme, vložíme do velké mísy, zalijeme odmaštěným vývarem, ve kterém jsme rozmíchali koření s trochou soli a dobře promícháme
  • . Směs plníme do pečlivě vypraného žaludku a papírových obalů, dobře zavážeme, vložíme do vařící polévky nebo vody, přivedeme k varu a propíchneme čistou špejlí (tím je zbavíme vzduchu). Teplotu snížíme na 90 °C a vaříme 2-2 1/2 hodiny. Uvařenou tlačenku vložíme do studené vody, opláchneme, položíme na vál, téměř vychladlé obrátíme, zatížíme prkénkem a necháme zcela vychladnout.
Zařazení: Chuťovky Slané

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: