Tradiční český trdelník

3.33

hodnoceno: 6
Příprava: 60 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Na těsto
    • 2
      ks vejce
    • 250
      ml mléko
    • 3
      lžíce moučkový cukr
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 42
      g droždí
    • 80
      g tuk
  • Na potření
    • vejce Nebo olej
  • Na obalení
    • 5
      lžíce skořicový cukr

Postup přípravy receptu

  • Droždí promícháme se lžící vlažného mléka a špetkou cukru. Necháme vzejít kvásek. Ze všech surovin a vzešlého kvásku vypracujeme měkké těsto, které necháme na teplém místě asi 30 minut kynout.
  • Z těsta vyválíme tenkou placku, nařežeme na pásky a obtáčíme jimi kremrolové trubičky či zavařovací sklenice. Trdelník pomažeme vejcem či olejem a obalíme ve skořicovém cukru.
  • Tradiční trdelník pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 8 minut. Po upečení sundáme z trubiček a už si jen pochutnáváme.
  • Poznámka: Trdelník lze péct i nad ohněm např. při táboráku.
Zařazení: Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: