Valentýnský dort

3.33

hodnoceno: 12
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Těsto
    • 125
      g máslo
    • 430
      g hladká mouka
    • 1
      ks vejce
    • mouka
    • 175
      g cukr
  • Náplň
    • vanilkový cukr
    • 100
      g jahody
    • 1
      balíček želatina červená
    • 200
      ml smetana
    • 100
      g maliny
    • 100
      g rybíz vše zmražené

Postup přípravy receptu

  • Těsto: Utřeme máslo s cukrem, přidáme vejce, mouku a vypracujeme vláčné těsto. Vytvarujeme z něj bochánek a zabalený do fólie jej uložíme asi na 30 minut do chladničky. Z kartonu vystřihneme srdce asi 25x25 cm. Oddělíme 600 g těsta a zbytek vrátíme do chladničky. Na pomoučeném vále těsto vyválíme. Podle šablony vykrojíme tvar srdce. Troubu předehřejeme na 175 °C. Korpus pečeme asi 10 minut a několikrát jej propíchneme vidličkou.
  • Okraj srdce: Ze zbylého těsta vyválíme váleček silný jako prst. Na předpečený korpus kolem dokola položíme váleček z těsta. Celé srdce potřeme studenou vodou. Zvýšený okraj nakonec ozdobíme vidličkou. Pečeme ještě asi 10 minut. Hotové necháme vychladnout.
  • Náplň: Zmrzlé ovoce dáme do středu srdce a několik kousků odložíme. Želatinu připravíme dle návodu. Až začne tuhnout, ovoce jí pomalu přeléváme. V chladničce necháme ztuhnout. Smetanu ušleháme dotuha, cukrářským sáčkem dort ozdobíme a poklademe nejhezčím ovocem.
Zařazení: Moučníky Dorty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: