Vepřové s mrkví

5

hodnoceno: 2
Příprava: 60 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • sůl
    • 400
      g mrkev
    • 2
      lžíce hladká mouka na zahuštění
    • pepř mletý
    • 1
      l vývar může být i z kostky
    • 400
      g vepřové maso
    • 1
      špetka drcený kmín
    • 2
      lžíce olej

Postup přípravy receptu

  • Maso nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a přidáme kmín. Maso osmahneme na oleji (může se přidat i cibule). Mezitím si nakrájíme očištěnou mrkev na kolečka a přidáme ji k masu. Zalijeme vývarem a necháme vařit (pokud nemáme vývar, zalijeme vodou a přidáme bujón). Vaříme do doby, než mrkev změkne. Poté zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody a dochutíme tak, jak máme rádi.
  • Podáváme s rýží nebo vařeným bramborem.
Zařazení: Maso Vepřové

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: