Vepřové v mrkvi

2.4

hodnoceno: 5
Příprava: 90 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • 4
      ks mrkev větší
    • 1
      lžíce hladká mouka na zahuštění
    • 0,5
      kostka masox nebo vývar
    • pepř mletý
    • 400
      g vepřové maso plec, kýta...
    • 4
      lžíce olej
    • 1
      lžička mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  • Na oleji si orestujeme pokrájenou cibuli, pak přidáme pokrájené, osolené a opepřené maso na kousky (kostky, nudličky) a orestujeme. Až se voda vypaří a zůstane jen tuk, zaprášíme paprikou, promícháme, zalijeme vývarem nebo vodou s bujonem a vaříme téměř doměkka. Občas promícháme, podlijeme. Poté přidáme oloupanou, na plátky pokrájenou mrkev a obojí dovaříme doměkka. Nakonec rozmícháme v trošce vody mouku a omáčku zahustíme.
  • Dochutíme a podáváme s vařeným bramborem.
Zařazení: Vepřové

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: