Andělská očka

3.75

hodnoceno: 4
Příprava: neuvedeno
Porce: 40
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 60
      g máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 100
      g hladká mouka
    • 40
      g moučkový cukr
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      ks pomerančová kůra z 1 pomeranče
    • 0,5
      balíček tmavá poleva asi 75 g
    • 3
      lžíce malinová marmeláda

Postup přípravy receptu

  • Smícháme mouku, cukr, vanilkový cukr, nastrouhanou pomerančovou kůru a sůl. Nakonec přidáme žloutky a na vločky nakrájené máslo. Vše zpracujeme na hladké těto, které necháme v chladu hodinu odpočinout. Z těsta vytvarujeme asi 30–40 kuliček o velikosti vlašského ořechu a poklademe jimi plech vyložený pečicím papírem. Do každé kuličky vytlačíme důlek, který naplníme marmeládou. Pečeme v dobře vyhřáté troubě (elektrický sporák 200 °C, plyn stupeň 3) asi 15 minut. Tmavou polevu rozpustíme a spodní část vychladlého pečiva do ní postupně namáčíme.
Zařazení: Moučníky Cukroví

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: