2.36
Žloutky vyšleháme s cukrem a postupně přidáváme horkou kávu. Dobře vyšleháme. Postupně přimícháme sníh z bílků a mouku… více o Kávová cihla
Každý plátek masa jemně naklepeme, osolíme, potřeme utřeným česnekem a naplníme plátkem šunky a sýru. Přehneme a okraje… více o Drůbeží kapsička
Cibuli oloupeme a nakrájíme asi na 0,5 cm kolečka (lépe, když se nerozpadnou). Oloupaná jablka nakrájíme na 1 cm… více o Zámecká drůbeží játra
Vitrážové dorty jsou jedním z nejvíce okouzlujících trendů moderní cukrařiny. Jejich povrch… Celý článek
Pokud věříte v sílu přírodních léků a při nachlazení nebo různých virózách saháte po cibuli,… Celý článek
Fermentace, známá také jako kvašení, je jednou z nejstarších a nejpřirozenějších metod… Celý článek
Přestože název zní trochu morbidně, kosti svatých nejsou nic jiného než dávné a tradiční… Celý článek
Zpracujeme těsto a dáme ho na 2 hodiny odpočinout do chladna. Pak ho rozválíme na plech vyložený papírem a vložíme do… více o Jahodový koláč ze dvou těst
Kapustové listy povaříme 5 min. ve vodě, scedíme, necháme dobře okapat. Vývar odložíme. Na oleji osmažíme nakrájenou… více o Kapustové závitky se zeleninou
Tortilly potřeme z jedné strany kečupem. Sterilovanou kukuřici slijeme a smícháme s klíčky mungo. Papriky zbavíme… více o Míchaná zelenina v tortillách
Všechny suroviny na těsto dobře promícháme a nalejeme na dobře vymazaný a vysypaný plech a dáme péct na 170-160 °C, cca… více o Ořechovo-ananasová buchta
Omyté rohy zbavíme stopek, naskládáme do sklenic, přidáme do každé sklenice uvedené suroviny a doplníme vodou.… více o Nakládané kozí rohy
1. Odměříme mouku na 700 g, tu nasypeme do mísy. 2. K tomu dáme 4 vejce. 3. Do toho 20 g cukru. 4. Do toho 2 hrsti… více o Palačinky s džemem
Dno pekáče vymažeme sádlem, posypeme na jemno nakrájenou cibulí s česnekem, dále rajčaty na měsíčky. Vše zlehka… více o Kuřecí paličky na rajčatové omáčce
Nejprve osmahneme nakrájenou cibulku, poté přidáme maso a dusíme cca 5minut. Dále podlejeme vodou a přidáme nakrájenou… více o Čína s rýží
Boloňská omáčka: na oleji osmažíme cibulku, když vůně zesládne, přidáme mleté maso, prudce opečeme a mícháme, pak… více o Cannelloni s boloňskou omáčkou a bešamelem
Velice jemně nakrájenou šalotku zapěníme na másle a necháme vychladnout.Mleté maso ochutíme solí a pepřem,přidáme vejce… více o Masové knedlíčky
Rozporcované kuře osolíme, přidáme sklenku vody a máslo a dáme péct. Do kastrolku dáme cibuli, kečup, vodu, ocet, sůl,… více o Kanadské kuře II.
vše smícháme dohromady a těsto necháme odpočinout. Z hotového těsta tvoříme válečky a doprostřed válečku uděláme rýhu,… více o Kávová zrna