Kafta bisavyen – arabské mleté jehněčí

3.55

hodnoceno: 20
Příprava: 60 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule větší
    • 50
      g petrželová nať kudrnka
    • 5
      ks brambory větší
    • sůl
    • 4
      ks rajčata
    • pepř mletý
    • 3
      lžíce olej
    • 20
      ml rajčatové pyré
    • 500
      g jehněčí maso mleté

Postup přípravy receptu

  • Smícháme mleté maso s nadrobno nakrájenou cibulí, petrželí, dochutíme solí a pepřem. Na vymaštěný plech vložíme připravenou směs a zapékáme v troubě asi 1/2 hodiny. Mezitím nakrájíme brambory na plátky a osmažíme je v oleji doměkka. Na plátky nakrájená rajčata opečeme a na maso je naklademe do vrstev spolu s plátky osmažených brambor. Takto připravený pekáč s vrstvami masa, rajčat a brambor zalijeme rajčatovou šťávou a zapékáme v troubě zhruba 15 minut. Podáváme s bílou rýží.
Zařazení: Maso Mleté Jehněčí

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: