Prácheňská polévka

2.29

hodnoceno: 7
Příprava: neuvedeno
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 60
      g čerstvé žampiony
    • sůl
    • 40
      g sádlo
    • 60
      g hladká mouka
    • 1
      ks vejce
    • 1
      špetka polévkové koření
    • pepř mletý
    • 1
      špetka petrželka
    • 1
      špetka kmín
    • 20
      g kořenová zelenina
    • vepřový vývar

Postup přípravy receptu

  • Kořenovou zeleninu očistíme, opláchneme a jemně nastrouháme. Očištěné žampiony nakrájíme na plátky. Obojí přidáme do vývaru společně s kmínem, mletým pepřem, solí a zvolna vaříme.
  • Z tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, do které jsme vmíchali vejce a zalijeme ji částí vlažného vývaru. Rozmícháme, přidáme do vývaru se zeleninou a společně povaříme. Dochutíme polévkovým kořením a znovu povaříme. Propláchnutou, jemně nakrájenou petrželovou nať vkládáme do polévky při podávání.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: