Kaldoun

2.8

hodnoceno: 5
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • cibule
    • sůl
    • česnek
    • petržel
    • majoránka
    • polévkové koření
    • pepř mletý
    • kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer)
    • drůbeží maso (kousky, mohou být i kosti)
    • drůbky husí, kachní nebo králičí
  • Jíška
    • sádlo
    • hrubá mouka
  • Zavářka
    • flíčky
    • játrové knedlíčky

Postup přípravy receptu

  • Drůbky a maso dáme vařit, osolíme a opepříme, vaříme velmi pomalu. Když je maso skoro měkké, přidáme zeleninu a cibuli. Opět chvíli vaříme.
  • Uvařenou polévku scedíme (maso ani zeleninu nevyhazujeme). Do vývaru vložíme jíšku, po zavaření játrové knedlíčky a naposledy fleky (doma dělané nemají chybu).
  • Poté, co se polévka přestane vařit, ochutíme rozetřeným česnekem, majoránkou a polévkovým kořením. Dochutíme podle chuti solí a pepřem.
  • Odložené maso nakrájíme na kousky a zeleninu nastrouháme nahrubo. Vložíme do polévky při podávání.
  • Kdo nemá rád v polévce maso nebo zeleninu dávat si nemusí. Polévka je výborná i druhý den.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: