Krémeš od neterky

2

hodnoceno: 2
Příprava: 70 minut
Porce: 30
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Těsto
    • 50
      g máslo nebo Hera
    • 1
      ks vejce
    • 100
      g moučkový cukr
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 2
      lžíce med
    • 1
      lžička jedlá soda
  • Žlutý krém
    • 200
      g máslo
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 1
      l mléko
    • 150
      g moučkový cukr
    • 3
      ks žloutek
    • 2
      balíček zlatý klas
  • Bílý krém
    • 1
      ks šlehačka (33%)
    • 1
      ks vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  • Všechny suroviny na těsto, kromě mouky, smícháme nad párou, nebo na slabém ohni a teplé vlijeme do mouky. Rozmícháme vařečkou, rozdělíme na dvě části. Opačnou stranu plechu posypeme moukou a přes mikroténovou fólii rozválíme jednu část těsta na celou plochu plechu (je to tenké, ale tak to má být). Fólii odstraníme, těsto upečeme a po upečení hned odstraníme pomocí nože. Druhou část těsta pečeme stejným způsobem.
  • Žlutý krém: Z mléka, zlatého klasu, mouky a žloutků uvaříme pudink. Vymícháme 20 dkg másla + 25 dkg cukru. Opatrně po částech vmícháme do vychladlého pudinku. Směs natřeme na jeden plát. Potom vyšleháme šlehačku s vanilkovým cukrem a natřeme na žlutý krém. Na šlehačku položíme druhý plát. Celé přikryjeme mikroténovou fólií a dáme na pár hodin (noc) do chladničky. Před podáváním posypeme práškovým cukrem a pokrájíme na úhledné řezy.
  • P.S. Začínáme uvařením žlutého krému (aby stačil vychladnout). Na první pohled se to zdá být pracné, ale je to velmi jednoduché a hlavně dobré.
Zařazení: Řezy Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: