2
Listové těsto rozdělíme na dvě poloviny. První polovinu rozválíme a pomocí válečku přeneseme na vymazaný uzavřený plech… více o Pudinkový řez z listového těsta
Tuk, cukr a vejce utřeme a přidáme prosátou mouku s kypřicím práškem. Zpracujeme těsto, které dáme do ledničky na 30… více o Pudinkový dortíček
Piškoty slepíme marmeládou a položíme na dno dortové formy. Na piškoty položíme okapané ovoce a zalijeme pudinkem,… více o Pudinkový dort
Máte velkou úrodu švestek a už vás nebaví z nich připravovat jen koláče nebo povidla? Usušte… Celý článek
Hedvábně hladká, jemně kořeněná a krásně žlutooranžová. Přesně taková je dýňová polévka, která… Celý článek
Rostlinné oleje jsou nezbytnou součástí našich kuchyní. Ať už je používáte při vaření, smažení… Celý článek
Šťavnatý karbanátek s voňavým sýrem gouda, obalený v trojobalu. Že už se vám na poctivý… Celý článek
Do vody dáme heru a sůl, přivedeme k varu. Do vroucí vody a za stálého míchání přisypeme polovinu (200 g) mouky a… více o Knedlíčky z odpalovaného těsta
Uvaříme si vodu, tu vylijeme do misky a dáme do ní nudle a necháme pod pokličkou asi 5 minut. Cibuli a pórek nakríjíme… více o Míšovy nudle
Všechny přísady na těsto smícháme dohromady v míse a rukou uhněteme těsto. Těsto je hotové, když se nelepí, dle potřeby… více o Rychlý cibulový koláč
Na tuku osmahneme na drobno nakrájenou cibuli a zpěníme, poté přidáme mleté maso a osmažíme, osolíme, opepříme a… více o Tortilly plněné mletým masem s česnekovou smetanou
Sušené houby namočíme alespoň na 1/2 hodiny do studené vody. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na malé kostky.… více o Bramboračka se sušenými houbami
Ve vroucí osolené vodě uvař nakrájenou zelenimu s kořením do poloměkka.pak vlij rajčatovou štávu , šlehačku a na… více o Vegetariánský boršč speciál
Všechny sypké přísady smícháme a nakonec přidáme máslo a mléko. Vymažeme a vysypeme formu na chlebíček, vlijeme těsto… více o Buchta s margotkou
*Krovičku postranách nakrojíme, aby se při pečení nezkroutila, naklepeme, osolíme, ochutíme kmínem nebo pepřem a dáme… více o Bramborové noky s dušeným kysaným zelím a pečenou krkovicí
Do pekárny vlijeme mléko, přidáme vejce a máslo nakrájené na kousky. Poté přidáme mouky a na závěr kvasnice. Na pořadí… více o Housky z pekárny
1. Troubu předehřejte na 180 stupňů, horkovzdušnou na 160 stupňů C. Dno rozevírací dortové formy o průměru 23 cm… více o Tvarohový koláč s borůvkami
Mléko + sůl + olej vařit + nasypat hrubou mouku (aby byla tuhá kaše) míchat, přidat vejce. Na vále vyválet válec, který… více o Ovocné knedlíky z pařeného těsta
Mouku smícháme s pepřem a majoránkou, játra překrájíme na půlky. Jednotlivé kousky obalíme v mouce s kořením, zavineme… více o Zapečená (nejen) krůtí játra