Uherské kuře

2.1

hodnoceno: 10
Příprava: 90 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks kuře
    • 4
      ks cibule
    • 2
      lžíce červená paprika
    • sůl
    • 2
      ks rajčata
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 4
      lžíce rostlinný olej
    • pepř mletý
    • 1
      paprika
    • 1
      ks paprika - žlutá
    • 250
      ml červené víno
    • 2
      lžíce zakysaná smetana
    • zelená paprika
    • 100
      g pršut

Postup přípravy receptu

  • Kuře rozčtvrtíme a obalíme ve směsi mleté papriky, mouky, soli, pepře. Opečeme ze všech stran na oleji dozlatova a vyjmeme. Na výpeku opečeme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, přidáme na nudličky nakrájené papriky, na kostičky nakrájená rajčata a na proužky nakrájený pršut.
  • Opečeme, zalijeme vínem, přidáme porce kuřete a přikryté dusíme asi 40 minut. Porce kuřete vyjmeme, šťávu zahustíme smetanou a prohřejeme, ale už nevaříme. Podáváme s rýží a kuře přelijeme šťávou.
Zařazení: Maso Drůbeží

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: