Vepřové maso v omáčce

2.33

hodnoceno: 6
Příprava: 90 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2
      ks cibule
    • sůl
    • 2
      stroužek česnek
    • voda na podlití
    • hladká mouka na zahuštění
    • 3
      ks hřebíček
    • 5
      ks pepř mletý
    • 2
      lžíce kečup - jemný
    • 1
      ks bobkový list
    • 3
      ks nové koření
    • 1
      hrst sušené houby
    • grilovací koření
    • 6
      plátek vepřové maso naklepaných plátků

Postup přípravy receptu

  • Na sádle nebo na oleji zpěníme cibulku a orestujeme plátky masa. Přidáme vše ostatní kromě mouky a trochu podlijeme. Dusíme, nejlépe v troubě pod pokličkou. Když je maso změklé, tak trochu zahustíme moukou, rozkvedlanou v trošce vody nebo koupenou hotovou jíškou. Ještě chvíli dusíme bez pokličky, omáčka tak získá hezčí barvu.
  • Podávat můžeme s knedlíkem, těstovinami nebo rýží.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: