Domácí tmavý chléb s ořechy

2.17

hodnoceno: 6
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 0,5
      lžička sůl
    • 50
      ml mléko
    • 150
      g polohrubá mouka
    • 1
      balíček droždí 20–25 g
    • 60
      g vlašské ořechy
    • 0,5
      lžička kmín
    • 1
      lžička med nebo cukr
    • 200
      ml podmáslí
    • 165
      g žitná mouka může být celozrnná

Postup přípravy receptu

  • Z vlažného mléka, medu, případně lžičky mouky připravíme kvásek a zaděláme jím těsto (podmáslí také lehce ohřejeme).
  • Vypracujeme těsto, přidáme kousky ořechů a necháme vykynout. Hranatou chlebíčkovou formu vymažeme tukem nebo vyložíme papírem, naplníme těstem, na povrchu případně posypeme sezamovými nebo lněnými semínky.
  • Přikryté necháme znovu asi 30 minut kynout a poté upečeme v předehřáté troubě (cca 1 hodinu). Zda je těsto upečené, můžeme zkusit špejlí.
  • Upečený chléb necháme vychladnout.
Zařazení: Ostatní Pečiva

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: