Karamelový koláč

3

hodnoceno: 10
Příprava: 75 minut
Porce: 10
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 130
      g máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 140
      g hladká mouka + na poprášení
    • 1
      ks vejce středně velké
    • 3
      ks žloutek ze středně velkých vajec
    • 100
      g smetana ke šlehání
    • 50
      g bílá čokoláda
    • 50
      g čokoláda hořkomléčná
    • 130
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

  • Z mouky, 30 g cukru, soli, 1 žloutku a 80 g studeného másla uhněťte hladké těsto a dejte na 30 minut do chladu.
  • Bílou čokoládu rozpusťte, zbylý cukr upražte na světlý karamel a svařte asi 5 minut se smetanou. Vmíchejte bílou čokoládu a zbylé máslo, krátce svařte a nechte vychladnout.
  • Těstem vyložte formu, několikrát propíchejte vidličkou, dno vyložte pečicím papírem, který zatížíte suchými fazolemi nebo keramickými korálky a 15 minut předpékejte v troubě předehřáté na 180 °C.
  • Sejměte papír se zátěží, do krému vmíchejte vejce a zbylé žloutky, vlijte do korpusu, vložte do trouby a pečte ještě 25 až 30 minut. Vyjměte a nechte vychladnout.
  • Ozdobte rozpuštěnou tmavou čokoládou.
Zařazení: Koláče Zákusky

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: