Pivovarský řízek

2.57

hodnoceno: 7
Příprava: 45 minut
Porce: 4
Kalorie: 2 200 kJ

Suroviny

    • 200
      g brambory
    • sůl
    • 1
      stroužek česnek
    • 6
      lžíce hladká mouka
    • 1
      ks vejce
    • majoránka
    • 1
      dl pivo
    • olej
    • 0,5
      kg vepřová krkovice maso může být i kuřecí

Postup přípravy receptu

  • Vepřové řízky naklepeme, okořeníme česnekovou solí a obalíme v hladké mouce.
  • Syrové brambory oloupeme, nastrouháme, okořeníme, smícháme s moukou, pivem a vejcem. Vše důkladně promícháme, ve hmotě obalíme připravené maso a smažíme v horkém oleji.
  • Pivovarský řízek podáváme se zeleninou.
Zařazení: Maso Vepřové

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: