Řízky Astra

3.86

hodnoceno: 7
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 20
      g máslo na potření
    • 1
      lžička sůl
    • 80
      g hladká mouka
    • 3
      ks vejce
    • rostlinný olej na smažení
    • 600
      g vepřový bůček prorostlý

Postup přípravy receptu

  • Prorostlý bůček nakrájíme na menší kostky, dvakrát rozemeleme, hodně osolíme, rukama důkladně zpracujeme a necháme do druhého dne v chladu odležet. Z odleželého masa vytvarujeme rukou na mokrém prkénku tenké řízky. Připravené řízky obalíme těstíčkem (vejce rozšlehaná s moukou) a v rozpáleném oleji usmažíme. Hotové řízky potřeme rozpuštěným máslem. Podáváme s bramborovými hranolky a tatarskou omáčkou.
Zařazení: Maso Vepřové

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: