Znojemska hovezi pecene

2

hodnoceno: 4
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 60
      g slanina
    • pepř mletý
    • 800
      g hovězí maso
    • 1
      kostka vývar
    • 1
      sklenice nakládané okurky malá

Postup přípravy receptu

  • Maso protkneme slaninou nakrájenou na hranolky, osolíme a opepříme. Na rozehřátém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso a zprudka po obou stranách opečeme. Podlijeme vývarem nebo vodou, přiklopíme poklicí a v předem vyhřáté troubě upečeme doměkka. Během pečení podle potřeby podléváme dalším vývarem, přeléváme vypečenou šťávou a občas obrátíme.
  • Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, přidáme mouku, chvíli osmahneme, za stálého míchání ředíme vodou a dobře povaříme. Přecezenou šťávu dochutíme a ještě dobře povaříme s masem nakrájeným na plátky. Na talířích maso posypeme na plátky nebo na kostičky nakrájenou okurkou.
  • Podáváme s brambory, rýží nebo houskovými knedlíky.
Zařazení: Maso Hovězí

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: