Domácí krtkův dort

3.8

hodnoceno: 5
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Těsto
    • 2
      ks vejce
    • 100
      ml rostlinný olej
    • 125
      ml mléko
    • 100
      g moučkový cukr
    • 1
      lžíce hnědý rum
    • 180
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 2
      lžíce kakao
  • Náplň
    • 40
      g moučkový cukr
    • 2
      ks ztužovač šlehačky
    • 80
      g čokoláda na vaření
    • 2
      kelímek smetana ke šlehání
    • 3
      ks banány může být i víc

Postup přípravy receptu

  • Korpus: Olej, cukr a žloutky utřeme do pěny. Přidáme lžíci rumu a ještě zamícháme. Mouku smísíme s kakaem a práškem do pečiva.
  • Tuto směs střídavě s mlékem přidáme do těsta.
  • Na závěr lehce vmícháme sníh.
  • Vlijeme do vymazané a kokosem vysypané kulaté formy o průměru cca 24 cm. Pečeme při teplotě 175 °C asi 30 minut.
  • Po obvodu vychladlého korpusu vytvoříme nožem kruh (asi 1,5 cm od kraje).
  • Vnitřek korpusu vydlabeme lžící do zvláštní misy. Dáme pozor, aby se nám na dně korpusu nevytvořily díry. Pokud se tak stane, vraťte na místo vydloubnuté těsto.
  • Náplň: smísíme cukr, ztužovač a nahrubo nastrouhanou čokoládu.
  • Do téměř ušlehané šlehačky vsypeme tuto směs a došleháme.
  • Banány rozkrojíme podélně na poloviny a vložíme je do vydlabaného korpusu. Na ně navrstvíme šlehačku s kousky čokolády a vytvoříme jakýsi kopeček.
  • Namačkáme na něj jemně rozdrobený vnitřek korpusu.
Zařazení: Moučníky Dorty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: